Thursday, March 15, 2012

‘Tiada sebab kami bermusuh’ - Mikel ArtetaMikel Arteta percaya tidak ada sebab penyokong Everton akan melayannya dengan buruk apabila dia kembali ke Goodison Park minggu depan meskipun perpindahan ke Arsenal mengundang rasa tidak puas hati di kalangan mereka.


Arteta, pemain tengah Gunners, menamatkan karier selama lebih enam tahun sebagai pemain Toffees musim ini apabila dia mengemukakan permohonan perpindahan sejam sebelum tempoh perpindahan ditutup Ogos lalu.

Perpindahan saat akhir itu menghalang Everton daripada membelanjakan wang 10 juta (RM47.8 juta) yang mereka peroleh daripada penjualan pemain bintang itu sehingga masuk tahun ini sekali gus mengundang kemarahan penyokong.


Namun Arteta berharap mereka dapat memaafkannya sebaliknya mengenang kembali jasa yang dicurahkannya kepada kelab itu sebelum ini.

Dia berkata: “Saya tidak sabar untuk beraksi di sana dan saya harap saya akan mendapat layanan baik kerana saya memberikan segala-gala kepada Everton sepanjang beraksi bersama kelab itu.


“Tidak ada sebab untuk kami semua bermusuh antara satu sama lain.” 

1 comment:

  1. rooney pun dari everton..sekarang dah berjaya, so kalau nak berjaya tak boleh duduk disatu kelab dengan selesa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...