Tuesday, March 6, 2012

Raael Benitez bocor rahsiaRafael Benitez (gambar) mendedahkan keinginan untuk membimbing sebuah kelab terbaik di dunia, sekali gus mampu memenangi trofi.Bagaimanapun, bekas pengurus Liverpool dan Inter Milan itu tidak menyuarakan minat untuk mengganti- kan tempat Andre Villas- Boas di Chelsea.
Skuad The Blues membuat keputusan mengejut dengan memecat Villas-Boas pada Ahad lalu selepas pasukan itu tewas 0-1 kepada West Bromwich Albion.Kekalahan itu menyebabkan Chelsea ketinggalan tiga mata di belakang Arsenal dalam perebutan tempat keempat pada saingan Liga Perdana England.
Benitez dilaporkan telah menghadiri satu temu duga untuk jawatan itu minggu lalu.
Bagaimanapun, perbincangan tersebut gagal mencapai kata putus selepas pengurus kelahiran Sepanyol itu enggan menerima kontrak jangka pendek sehingga akhir musim ini.Selepas Roberto Di Mat- teo dilantik menjadi pengurus sementara, Benitez masih lagi dianggap sebagai calon terbaik apabila pelantikan tetap di buat pada musim panas ini.
"Pada masa depan, saya mahu membimbing sebuah kelab terbaik dunia, kelab yang mampu memenangi gelaran dan memberi cabaran," kata Benitez kelmarin.
"Itu adalah impian saya apabila saya datang ke Liverpool. Begitu juga dengan Inter dan Valencia. Pengalaman saya adalah dalam kempen Liga Juara-Juara, memberi cabaran dan berusaha untuk memenangi banyak trofi."
Benitez dianggap sebagai pilihan terbaik berikutan kejayaannya membimbing penyerang Sepanyol, Fernando Torres ketika di Liverpool sebelum ini.
"Ketika ditanya hubungannya dengan Torres, Benitez berkata: "Saya berasa sangat gembira bersama Tor- res ketika di Liverpool. Ia adalah detik yang menakjubkan untuk kelab, Torres dan semua orang. Torres adalah pemain berkelas dunia dan dia akan bermain dengan baik."
Benitez tidak terikat dengan mana- mana kelab selepas meninggalkan Inter pada Disember 2010.Meskipun simpati dengan nasib Villas-Boas, beliau berkata, budaya pemecatan adalah yang terburuk dalam saingan Liga Perdana England.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...