Tuesday, December 27, 2011

Arsenal 1 - 1 Wolves

Gervinho score

Gol Steven Fletcher

Nenad Milijas kena red card

Hari ni bukan hari Van Persie. 
Ceh, baru nk pecahkn rekod

Papepun, keeper dia, Hennessey power malam ni.
Banyak saves .

p/s : Rugi lah Arsenal seri. Kalau x, boleh dah potong Chelsea dalam league table

Thursday, December 22, 2011

Fakta Menarik EPL 2011/2012


Jaringan hatrik Lampard menentang Bolton baru-baru ni menjadikan Lampark pemain tengah
 yang paling banyak mnjaringkan gol. Lampark juga satu-satunya pemain tengah yang 
telah mghasilkan hatrik sebanyak 3 kali .


Javier Hernandez merupakan pemain yang paling banyak melakukan offside 
di mana beliau telah offside sebanyak 14 kali dalam musim ini.


Lucas Leiva adalah pemain yang paling banyak melakukan 
terjahan musim ini iaitu sebanyak 48 kali


QPR adalah pasukan yang paling banyak dikasari dan mereka
 telah mendapat 100 kali sepakan percuma musim ini.


Pendatang baru EPL, Swansea merupakan pasukan paling sukar ditembusi di tempat sendiri di mana 
mereka hanya bolos sekali sahaja setakat ini. Keeper dia, Vorm , mantapp woohh !


Arsenal telah menjaringkan gol sendiri lebih dari mana-mana pasukan dalam musim ni. 
Song, Koscielny dan Ramsey adalah antara penyumbangnya.


Kapten Norwich, Holt adalah pemain yang paling banyak 
melakukan kekasaran setakat ini


Arsenal merupakan pasukan yang paling ramai pemainnya dibuang padang setakat 
ini iaitu Gervinho, Frimpong dan Jenkinson.


Wednesday, December 21, 2011

Wenger Nak Beli Wayne Bridge

Wayne Bridge


Mamat ni jadi sasaran utama Wenger untuk mengatasi masalah pada posisi bek kiri. Ye lah kan. Sebab Gibbs injured.

Bridge telah diberitahu beliau boleh meninggalkan  Manchester City bila-bila masa saja beliau mahu dan mungkin akan kembali ke London secara pinjaman selepas tujuh bulan menyempurnakan pinjaman enam bulan bersama West Ham. Musim ini, Bridge hanya sekali turun bermain, untuk perlawanan Piala Carling menentang  Birmingham pada September lalu.

p/s : Setuju x ?

Tuesday, December 20, 2011

Bukti City Hanya Menang Nasib

Mamat dua orang memang power. Xleh dinafikan

Persie, sorang lagi mamat yg ada powerful finishing. Terbaekk


Jaringan cantik Persie dinafikan pengadil kerana offside. Ape cerr ? haha. Tapi nk buat camne kan. Barang yang dah lepas, lepas lah.. Mungkin xde luck je. Kalau x, seri je ngan City.

Buktinya : -

Sah-sah Persie x offside

Kalu tgok lebih lanjut, klik sini untuk video.


Monday, December 19, 2011

Fakta Menarik Mengenai Harimau Malaya



Jom layan beberapa fakta menarik mengenai pasukan Malaysia. :)

Gelaran – Harimau Malaya
Penampilan terbanyak – Soh Chin Aun (252)
Gol terbanyak – Mokhtar Dahari (152)
Stadium asal – Stadium Merdeka
Stadium sekarang – Stadium Nasional Bukit Jalil
Ranking terbaik – 75 (Ogos 1993)
Ranking terburuk – 170 (April 2008)
Kemenangan terbesar – Malaysia vs Filipina (15-1) 1962
Kekalahan terbesar – Malaysia vs New Zealand (2-8) 1967
Keputusan terbaik perlawana persahabatan:
Malaysia 1 – 1 England (1970)
Malaysia 2 – 0 Arsenal (1970)
Malaysia 2 – 3 Manchester United (2009)
Malaysia 1 – 0 Korea Selatan (2010)
Kejayaan paling manis pasukan Malaysia ialah ketika layak untuk beraksi di sukan olimpik (1980) di Munich tetapi memboikot atas tindakan pencerobohan Soviet ke atas Afghanistan
ps/ : dulu, Malaysia power tau :)

Sunday, December 18, 2011

Manchester United Mungkin Dapat Main Kembali Liga Juara-juara

'Ferguson setelah dikecewakan Basel'

Manchester United MUNGKIN dapat kembali ke aksi Liga Juara-juara Eropah !!.

FIFA akan menggantung FA Switzerland — dan kesemua kelabnya  — melainkan persatuan tersebut menghukum FC Sion kerana menurunkan pemain yang tidak layak. Jika FA Swiss tidak melakukannya, Basel yang menjinakkan United, akan disingkirkan dari Liga Juara-juara.

Dan ia akan membuka jalan kemungkinan kejutan untuk anak buah Alex Ferguson kembali bersaing di kejohanan.

p/s : Suka lah Alex Ferguson. haha.  Lagi berita di sini

Saturday, December 17, 2011

Arsenal Dapat Bayangan Dari Podolski

Lukas Podolski

Penyerang Jerman Lukas Podolski telah memberikan petunjuk besar bahawa beliau telah bersedia untuk menyertai Arsenal selepas mengakui  perpindahan ke luar negara satu kemungkinan apabila meninggalkan Cologne kelak.

Bos Gunners Arsene Wenger telah pun mendedahkan beliau mencari penyerang baru dan Podolski semakin memarakkan spekulasi denagn mengatakan kesediaannya menyertai kelab utara London tersebut seperti komen terbarunya.

‘Kalau saya tinggalkan Cologne, menyertai kelab luar menarik perhatian saya. Apabila saya melihat pertanyaan yang ada mengenai saya, saya mencari jika ada kelab yang bermain di tahap antarabangsa atau di Liga Juara-juara.’

Schalke 04 baru-baru ini memberitahu cukup berminat dengan Podolski, tapi Arsenal kini di kedudukan selesa untuk memiliki pemain berusia 26 tahun itu yang telah pun menjaringkan 14 gol musim ini.

Sumber : Wisel

Friday, December 16, 2011

Chelsea Mahu Dapatkan Higuain




Chelsea menyediakan tawaran £30 juta untuk penyerang Real Madrid, Gonzalo Higuain, menurut satu laporan.
Walaupun masih belum membuat sebarang pertanyaan rasmi dengan kelab gergasi Sepanyol itu, laporan itu mendakwa the Blues telah memastikan hasrat mereka diketahui dan akan mengorak langkah seterusnya semasa jendela perpindahan Januari.Pengurus baru Andre Villas-Boas tidak melihat pulangan yang berbaloi dari Fernando Torres, penyerang yang dibeli dengan harga £50 juta untuk pengurus terdahulu, Carlo Ancelotti, dan membenarkan Nicolas Anelka meninggalkan Chelsea bulan hadapan.

Higuain dikatakan tidak berapa gembira di the Bernabeu, di mana beliau bermain sebagai pilihan kedua di belakang Karim Benzema di bawah bekas pengurus Chelsea, Jose Mourinho.

p/s : Torres dah nk kena jual dah..hehe .


Sumber : Wisel

[Video] David Villa Patah Kaki Slow Motion Version

' Sakit doe '

David Villa

Kaki David Villa patah setelah diasak oleh dua orang pemain Al-Sadd. Jika serius, agak-gak dalam 6 bulan untuk Villa pulih sepenuh nya.


p/s : 6 bulan ? Lame tue 

Thursday, December 15, 2011

Inter Mahukan Pemain Muda United



Paul Pogba. Umur baru 18 tahun. Satu lagi produk muda dari Manchester United. Beliau  bersedia menolak Sir Alex Ferguson dan membuka rundingan kontrak dengan gergasi Itali, Inter Milan. 


Pemain remaja Perancis, yang dilihat sebagai antara bakat menyinar di bawah Fergie, tamat kontrak pada musim panas, bermakna dia boleh mempersetujui terma dengan kelab di luar England seawal Hari Tahun Baru.  Fergie berharap Pogba akan kekal di Old Trafford, yang mana dia telah beberapa kali meraih peluang skuad utama dan mengambil kesempatan bagi ketiadaan Darren Fletcher dan Anderson pada babak kedua kempen.



Wenger Sedia Dapatkan Benzema



Arsene Wenger meletakkan Benzema pada kududukan tertinggi di sebalik kebimbangan tentang masa depan Robin van Persie. Real Madrid telah dikaitkan dengan sambaran musim panas untuk Van Persie dan pemain Belanda itu boleh digunakan dalam urus niaga pertukaran.


Karim Benzema telah menjaringkan 14 gol dalam 23 penampilan musim ini.


p/s : Berbaloi ke mamat ni untuk Arsenal ?

Tuesday, December 13, 2011

Mancini Terpaksa Keluarkan 20 Pemain

' kau, keluar! '

City merancang perjualan besar pemain ketika kelab itu mahu mengurangkan kos gaji bagi mematuhi peraturan kewangan baru UEFA. City mempunyai sejumlah 63 pemain dalam kelab mereka buat masa ini dan berharap untuk mengurangkan jumlah itu ke sekitar 40 orang sewaktu dua jendela perpindahan akan datang. 


Keutamaan buat Roberto Mancini dan pasukannya ialah untuk mengeluarkan pemain bergaji besar yang tidak lagi bermain secara kerap untuk pasukan utama selain pemain muda yang tidak mencapai tahap yang dikehendaki.


p/s : xlama lgi, miskin la City. hoho

Senarai Pasukan Piala FA 2012

(Bahagian A)

Terengganu vs PDRM
Perak vs ATM
UiTM vs Lions XII
Betaria FC vs Melaka
Pos Msia vs USM
Sime Darby vs Sabah
NS vs Johor FC
Shahzan Muda vs Selangor

(Bahagian B)


Kelantan vs Sarawak
KL vs MP Muar
Harimau Muda B vs P.Pinang
KL SPA vs MBJB
Kedah vs Selangor PKNS
Perlis vs PPSDM
Johor vs T-Team
Felda United vs Pahang

Juara daripada bahagian A akan bertemu dengan juara bahagian B 
bagi penentuan perlawanan akhir Piala FA 2012
sumber : kelate fc

Manchester City Tidak Lagi Kebal

Super Frank, Penalti

Jaringan Frank Lampard menerusi sepakan penalti memberi kemenangan kepada Chelsea 2-1,sekaligus memadamkan rekod tanpa kalah Manchester City. Chelsea dihadiahkan penalti setelah Lescott tertampan bola rembatan Sturridge.

Nasib City bertambah malang setelah Clichy dihalau keluar setelah menerima kad kuning kedua pada minit ke-58.


semangat nie..

p/s : igtkan kebal sangat City nie..

Friday, September 2, 2011

Video Nederland 11 - 0 San Marino



Belanda: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters; Van Bommel (Hedwiges Maduro 74), Strootman (Georgino Wijnaldum 86); Kuyt (Eljero Elia 74), Sneijder, Van Persie, Huntelaar.

San Marino: Aldo Simonici; Vitaioli, Vannucci, Bollini (Alex Gasperoni 89), Davide Simoncini (Simone Bacciocchi 82); Benedettini, Andreini, Cervellini, Mazza (Matteo Coppini 54); Selva, Vitaioli.


Arsenal : Park Chu Young Hat Trick South Korea vs Lebanon 6-0 2014 FIFA World Cup Qualifier




 p/s : Pemain baru Arsenal dah tunjuk belang. Satu rekrut baik untuk Arsenal.

Wednesday, August 31, 2011

Andre Santos Sah Sertai Arsenal


Pemain antarabangsa Brazil ini setuju sertai Arsenal dengan satu kontrak panjang. Pemain ini berhijrah ke Arsenal dari kelab Fenerbahce, di mana dia bermain sejak 2009. Andre Santos akan memakai jersi No 11 dan nama 'A.Santos' akan tertera di belakang bajunya.


p/s : another signing from Arsene Wenger .

Arsenal Sah Dapatkan Park Chu-Young

Park Chu-Young

Akhirnya arsenal menambah pemain baru. Hanya mereka belum dapat mendatangkan pemain bintang. Kelab London utara itu baru mendapatkan kapten Korea Selatan Park Chu-Young. Striker berusia 26 ini direkrut dari Monaco. Persembahan Park memang power. Selama tiga musim di Ligue 1, dia bermain 91 kali dan menjaringkan 25 gol. 




"Saya merasa berbangga dan bahagia dapat bersama dengan Arsenal. Ini seperti mimpi dan saya suka menjadi pemain Arsenal. Kini, saya akan membuktikan seberapa bagus saya," kata Park.

"Menurut saya, Arsenal merupakan kelab besar. Saya akan melakukan yang terbaik. Saya tak pernah menyerah dan menunjukkan komitmen. Saya berharap penyokong dapat menyokong saya," jelasnya. 

10 fakta mengenai pemain berjersi no.9 Arsenal ini :

  • Chu was born in Daegu on July 10, 1985.
  • He was the top scorer and voted Most Valuable Player as South Korea won the Asian Football Confederations Youth Championship in 2004.
  • He was named Asian Young Footballer of the Year in 2004.
  • Chu scored on his debut for the South Korea senior side, aged just 19, against Uzbekistan in 2005.
  • In his debut season for FC Seoul, after joining them in 2005, he scored 18 times in 30 appearances and was the top scorer in the in the K-League.
  • He was voted the K-League Players' Player of the Year in 2008
  • He joined AS Monaco in 2007 and, as he did for FC Seoul, scored on his debut against Lorient.
  • Chu scored at the 2010 World Cup when he found the net from a free-kick in a 2-2 draw with Nigeria in the Group Stages.
  • He also played at the 2006 World Cup.
  • He replaced the retired Manchester United midfielder Ji Sung Park as captain of the national team earlier this year.


Friday, August 26, 2011

Joey Barton Sah Sertai QPR


Budak nakal Newcastle ini sah sertai Quenn Park Ranger dengan kontrak 4 tahun secera percuma. Barton akan berbincang dengan QPR setelah menjalani ujian kesihatan. Baca lagi di sini.

Arsenal Gagal Dapatkan Edin Hazard


Sasaran Arsenal, Edin Hazard sudah pasti tidak akan dijual. Bos Lille, Frederic Paquet menegaskan bahawa sasaran Arsenal, Eden Hazard tidak akan meninggalkan kelab Ligue 1 "sekurang-kurangnya setahun lagi".

"Eden tak akan pergi musim ini," kata Paquet. "Kami menyedari minat beberapa kelab terbesar di Eropah, tapi kami tak bersedia untuk menjual." "Dia sangat gembira di sini, dia memahami projek kami dan mahu kekal sekurang-kurangnya setahun lagi."
Hazard telah membuat 20 penampilan bagi Belgium, tanpa berjaya menjaringkan gol.

p/s : hasrat Wenger utk jadikn Hazard pengganti Nasri tidak kesampaian.

UEFA Champions League Group Stage Draw


Friday, August 12, 2011

Arsenal Sasarkan Edin Hazard Gantikan Nasri


Dengan Samir Nasri dilihat kian cenderung menyertai Manchester City, Lille dilaporkan bersedia menerima tawaran wang besar Arsenal bagi Eden Hazard selaku keperluan bagi penggantian hebat di Emirates. Dana perpindahan Arsene Wenger bakal meningkat ketara dengan kelab dijangka menerima jumlah wang yang dikhabarkan bernilai £23 juta untuk Nasri, dan dana itu akan dilaburkan terus bagi playmaker yang baru. 

Warga Belgium berusia 20 tahun itu muncul sebagai antara bakat baru utama di Eropah dan Wenger telah menjejaki rapat kemajuan Hazard sepanjang tahun lalu. 



Terkini : Fabregas Ke Barcelona


Perpindahan Cesc Fabregas menuju Barcelona sudah hampir terlaksana. Kini tinggal hanya menunggu kepastian kelab saja. Arsenal dikhabarkan telah bersetujui nilai perpindahan sebesar 31 juta pounds untuk melepas Cesc Fabregas ke Camp Nou.

Perpindahan Pemain Piala Malaysia 2011

Kelantan
  • Azamuddin Mohd Akil – Pahang FA
  • R. Surendran – Pahang FA
Kedah
  • Azmizi Azmi – Perlis FA
  • Bashahrul Abu Bakar – Harimau Muda A
Selangor
  • G.Jeevanathan – USM FC
  • Muhamad Nazri Ahmad – Harimau Muda B
  • Haziq Zikri Elias – Harimau Muda B
Perak
  • Mohd Hafiszuan Salehuddin – Perlis FA
  • Mohd Failee Mohamad Ghazli – USM FC
  • Muhammad Rafiuddin Roddin – Harimau Muda A
T-Team
  • Mohd Jibrail Kamaron Baharin – Pos Malaysia FC
  • Mohd Fitri Omar – MP Muar FC
Johor FA
  • Mohd Redzuan Bin Nawi – USM FC
  • Ashadi Bin Mohd Yuso – ATM
  • Mohd Noraslan Bin Makhta – Pulau Pinang FA
Sarawak
  • Chung Keng Hong – ATM
  • Jaganathan Victor Arputharajoo – ATM
Felda United
  • K. Ravindran - Harimau Muda A
  • S. Sivanesan – Harimau Muda A
  • D. Saarvindran – Harimau Muda B (Hampir Pasti)
Negeri Sembilan
  • Munir Amran – Pahang FA
Terngganu 
  • Faizal Mohamad - Harimau Muda
kredit : bolastation

EPL Masih Diteruskan,Hanya Perlawanan Tottenham vs Everton Ditunda


Berikutan rusuhan di London beberapa hari lalu, Liga Perdana Inggeris yang dijadualkan berlangsung minggu ini tetap akan berjalan seperti biasa. Hanya perlawanan membabitkan antara Tottenham menentang Everton saja akan ditunda.

Wakil kelab Tottenham mengeluarkan kenyataan rasmi di dalam laman kelab dengan menyatakan isu keselamatan serta kerosakkan pada infrastruktur stadium akibat  rusuhan tersebut adalah punca perlawanan tersebut akan ditunda. Perlawanan-perlawanan lain masih diteruskan.

Thursday, August 11, 2011

Dapatkan Modric, Chelsea Sedia Lepas Benayoun

 

Andre Villa Boas sudah sedia untuk lepaskan Benayoun sebagai pertukaran dengan pemain Spurs, Luka Modric.  Terdahulu, Spurs telah menolak tawaran Chelsea sebanyak dua kali. Kali pertama, mereka menolak bidaan berjumlah £22 juta (RM109 juta) dan keduanya, sebanyak £27 juta (RM134 juta).

Spurs yakin mereka mampu menghalang Chelsea daripada mengikat Modric untuk tempoh sekurang-kurangnya satu musim. Namun dengan tawaran terbaharu Chelsea dan Modric juga nekad untuk meninggalkan White Hart Lane, Spurs dijangka akan melepaskan juga pemain itu.

Friday, August 5, 2011

Keputusan Undian Piala Malaysia 2011


Berikut adalah keputusan undian Piala Malaysia 2011 : 

    Kumpulan A
  • Kedah
  • Perak
  • Sabah
  • Johor

    Kumpulan B
  • Terengganu
  • Negeri Sembilan
  • PKNS FC
  • Sime Darby

    Kumpulan C
  • Kelantan
  • Johor FC
  • Felda United
  • Sarawak

    Kumpulan D
  • Selangor
  • T-Team
  • Kuala Lumpur
  • PDRM
sumber : sokernet

Friday, June 10, 2011

1001 Gelagat Penyokong Kelantan Sempena Final Piala FA 2011

 suasana di r&r Gua Musang

 ultras kelantan the red mania

banner untuk final piala fa 2011

 kehangatan perlawanan terasa di perkarangan
stadium bukit jalil

 sep penyokong Kelantan dari bachok

 banner gergasi untuk final piala fa

 persiapan banner gergasi

 banner gergasi kelantan

suasana pembelian tiket di stadium bukit jalil

Semangat kesukanan yang tinggi ditunjukkan oleh penyokong kelantan. Bagus betul orang kelantan ni. Patut dicontohi oleh penyokong-penyokong lain . hhaaha

gambar kredit : fb penyokong kelantan & ultras

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...